Стресот на работна еднакво штетен како и пасивното пушење?!


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓Ако сте под постојан стрес на работа, тоа може да остави последици по вашето здравје слични на оние кое ги остава пасивното пушење, покажува новото истражување.

Истражувачи од Харвард и Стенфорд анализираа 228 студии за стресот на работното место и открија дека неговиот ефект е штетен како и пасивното пушење.

Инаку, проблемите на работа и во семејството ги зголемуваат шансите за слабо физичко здравје за повеќе од 90%. Исто така, откриено е дека прекувремената работа ги зголемува шансите за прерана смрт за дури 20%.

Истражувачите истакнуваат дека работодавците би требало многу овеќе да се погрижат за овој проблем.