Страшна несреќа: Крокодил уби фудбалер!


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Младиот 19-годишен фудбалер Алберто Гино, член на фудбалскиот клуб Атлетико Минеиро де Тете од Мозамбик, смртно настрада откако беше нападнат од крокодил на реката Замбези.

Младиот фудбалер по тренингот одлучил да се освежи во реката, кога бил нападат од крокодил кој му нанел смртоносни повреди.

„Тој се одлучи да се освежи, а крокодилот се појави за неколку секунди. Го зграпчи за ногата и го одвлече. Подоцна го пушти, но веќе беше доцна. Пријателите кои беа во близина слушнаа врисок но не можеа да направат ништо. За жал, повредите беа смртоносни“, изјави тренерот на фудбалскиот тим, Еди Карваљо.

„Тагуваме за нашиот играч, брат, пријател, син. Имаше само 19 години и светла иднина“, изјавија од фудбалскиот клуб