Музика

СПОДЕЛИ МУЗИКА: „Твојте очи Лено“ – ремикс верзија на „Cyrillic“

Андреј и Бојан, познати како тандем од светот на македонската електронска музика под името „Cyrillic“, периодов се едно од најатрактивните имиња на оваа сцена кај нас.

Нивното најново музичко остварување е насловено „Севда“, а претставува „ремикс“ на македонската народна песна „Твојте очи Лено мори“, но спакувана во модерен дип-хаус аранжман со етно примеси. За овој сингл момците од Cyrillic соработуваа со пејачката Наташа Малинкова, која маестрално ги испеа вокалите.

To Top