Спектакл на македонски начин во Австралија: Фудбал со ќебапи и пиво насекаде, па дури во студиото на „Фокс Спорт“! (видео)

Македонскиот клуб Рокдејл Илинден во последните денови е вистински хит во Австралија.

Имено, овој тим на домашен терен играше против Сиднеј, кој важи за еден од најсилните клубови во оваа земја, но она што го привлече вниманието на јавноста е начинот на кој македонскиот клуб го организираше натпреварот.

На нивниот стадион кој го носи името „Илинден“ се пиеше „Златен даб“ и се јадеа македонски ќебапи интересно е што прилика да го вкусат македонскиот кебап имаа и оние кои вршеа директен пренос на натпреварот, односно во студинот на „Фокс Спорт“.

https://www.facebook.com/FOXFootball/videos/1980624688662800/