Со свечена церемонија утре пред Влада ќе се постави знамето од НАТО

Откако денес беше отстранета таблата со натпис „Влада на Република Македонија“, утре, со свечена церемонија, пред владината зграда ќе биде подигнато знамето на НАТО.

Како што најави владината прес-служба, во рамките на свеченоста, пред платото на Владата ќе се обрати премиерот Зоран Заев.

Претходно, денеска, беше остранета таблата од зградата на македонската Влада со натпис – Влада на Република Македонија, а се очекува деновиве на местото да биде поставена табла со новото уставно име на државата.