Со ова лесно се полнат батериите: Микротурбина за напојување на уреди (видео)


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Лесна, компактна и пренослива, „Микро винд турбината“ е направа за напојување на уреди на изолирани локации, која е креирана од страна на Нилс Фербер од Швајцарија.

Малата турбина која ја движи ветрот фунционира и ноќе и дење, тешка е помалку од еден килограм, а може да се склопи во големина од стап за планинарење.

Уредот е за 40 проценти полесен од неговиот најблизок конкурент и има фантастични перформанси дири и при слаб ветар.