Филм / ТВ

Со неа растевме ние: Ви текнува на „Едно лето“?

„Едно лето“ е македонска серија од 6 епизоди, премиерно емитувана во 1982 година. Торентов ги содржи сите шест епизоди на серијата.

Режија: Благој Андреев, сценарио: Бошко Смаќоски, улоги: Катарина Крстева, Сенко Велинов, Душко Костовски, Софија Гогова, Таска Балабанова, Драги Крстевски и други познати македонски актери.

Advertisements
To Top