Со кој ум, бре, жено?! (снимка)

33-годишната Евгенија Леонтиева, мајка на три деца, починала во несреќа при изведување опасен скок од покривот на хотелот „Караганда“ во Казахстан.

Таа извела ризичен скок како дел на екстремните спортови и удрила на земја со голема брзина.

Овој скок е сличен на скок со банџи и вклучува вртоглави лулашки со јаже. Сепак, за разлика од банџи скокањето, слободниот пад е подолг, и скокачите често поставуваат сопствени јажиња на карпи, планини или облакодери. Јажето е направено од најлон, така што скокачите не скокаат многу.

Леонтијева била искусен скокач, но овој пат јажето што требало да ја држи во воздух не било доволно прицврстено.

Евгенија паднала од височина од 25 метри и силно удрила на земја. Таа веднаш била пренесена во болница каде била оперирана, но за жал набргу починала од повредите на главата.

Пријателката која требало да скокне после неа врескала кога видела штосе случило. Леонтина паднала на земја, а потоа удрила во ѕид.

Очевидци посочиле дека скокот бил одобрен пред организаторот да има време да го обезбеди јажето.

Започната е истрага за овој грозоморен случај.

Ве молиме имајте предвид дека видеото од скокот и падот на Евгенија е вознемирувачко.