Симфониски оркестар проба да свири после јадење лути пиперчиња

„Чили Клаус“ е уметничко име на данскиот комичар Клаус Пилгард кој прави откачени видеа терајќи ги луѓето да јадат чили пиперчиња и потоа да прават најразлични предизвици.

Една од неговите снимки, иако снимена во 2014 година, деновиве повторно се реактулизираше на интернет и стана вирален хит.

На видеото тој натерал цел симфониски орјкестар пред настап да изеде чили пиперчиња . Тие се потат , плачат , и на никој од музичарите не им е пријатно.