Шокантно: Египетски воен тенк прегази терористички автомобил полн со експлозив (видео)

Воен тенк прегази автомобил натоварен со експлозив, а во него се превезувале терористи. Египетските вооружени сили го пофалија возачот на тенкот, затоа што со неговиот чин спасил човечки животи.

Во автомобилот се возеле четворица терористи, вооружени со пушки и експлозив, приближувајќи се кон пунктот во египетскиот град Ел Ариш. Откако тенкот го прегазил автомобилот, настанала силна експлозија.