Актуелно

Се урива постаментот на Ќосето

Град Скопје денеска го отстранува постаментот од поранешниот споменик на Андон Лазов Јанев – Ќосето пред Судска палата.

Од Градот најавуваат дека тој денеска треба да биде отстранет, а просторот исчистен.

Откако општина Центар среде ноќ го отстрани споменикот на Андон Јанев-Ќосето од пред Врховниот суд, денес се остранува и постаментот на кој беше поставен. Споменикот кој беше дивоградба беше однесен во магацин на Металски завод-Тито.

Advertisements
To Top