Се огласи мајката на Бордејн: „Последните денови ситуацијата беше лоша“


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Светската јавност уште е во шок после веста за самоубиството на култниот кулинар и готвач, Ентони Бордејн.

Најпознатиот светски гастро-патеписец си го одзеде животот со бесење, после долгогодишната борба со алкохолизмот и депресијата. Безживотното тело на Бордејн го пронајде неговиот пријател Ерик Риперт во хотелската соба.

Еден ден после веста за неговото самоубиство, се огласи мајката на Енторни, Гледис Бордејн.

„Беше последната личност на светот за која би помислила дека ќе го направи ова. Ги оствари своите најлуди соиншта. Постигна огромен успех и заработи многу пари благодарение на личните најлуди мечти“, изјави потресената Гледис.

Таа додаде дека Ерик Риперт ја известил оти последните неколку дена Ентони бил во многу лоша состојба.

„Ерик ми кажа дека последните неколку дена Тони бил многу мрачен“, открива мајката на Бордејн.