Се очекуваше повеќе: Ветени 4,4 милијарди долари хуманитарна помош за Сирија и соседите


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Меѓународните донатори ветија хуманитарна финансиска донација за Сирија и соседите, земји кои обезбедија прибежиште за бегалците, во висина од 4,4 милијарди долари, соопшти виш претставник на ОН.

Сепак, ова е значително помалку од преку 7-те милијарди коишто светската организација ги бараше претходно.

Марк Ловкок од Канцеларијата за координација и хуманитарни прашања при ОН, ова го изјави за време на меѓународната донаторска конференција во Брисел.

Тој додаде дека за 2019-та година се очекува дополнително ветување од 3,3 милијарди долари.