Вебкафе

Рускиот Оушн: Крадење слика вредна 500.000 евра од галерија полна со посетители

На рускиот Оушн очигледно не му беа потребни уште 11 луѓе за логистичка поддршка при кражбата на скапа уметничка творба од една руска галерија и тоа среде изложба полна со посетители.

Руските власти уапсија 31-годишен маж, кој призна дека од галеријата Третјаков во Москва го украл ремек делото „Ај Петри. Крим“ на сликарот Архип Куинџи Ивановиќ

Руската телевизија прикажа видео од безбедносните камери на кои се гледа како човек ја зема сликата од ѕидот на галеријата и ја изнесува од просторијата полна со посетители.

Тие подоцна изјавиле дека претпоставиле дека мажот е вработен во галеријата.

Advertisements
To Top