Русија и Украина на преговорите во Анкара не постигнаа нов договор за размена на воени затвореници


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Русија и Украина не постигнаа нов договор за размена на затвореници за време на разговорите во Турција, објави вчера Телеграф.

Се додава дека пратеничка на Москва изјавила за новинската агенција АФП дека нејзините претходни изјави за потенцијална размена биле погрешно протолкувани.

Руската комесарка за човекови права Татјана Москалкова вчера во Анкара разговараше со својот украински колега Дмитро Лубинец.

Турските државни медиуми подоцна ја цитираа нејзината изјава дека била договорена размена на над 40 затвореници од двете страни. Но, Москалкова сега потврди дека овие бројки се однесуваат на бројот на луѓе кои биле разменети во минатото.

Таа рече дека некој погрешно ги разбрал нејзините коментари.