Филмско бегство од Идризово – затвореник со висок безбедносен ризик „грабнат“ од вооружени лица за време на транспорт


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Еден ранет припадник на затворската полиција е ранет и еден избеган затвореник е епилогот од филмската драма која се случила за време на транспортот на затвореникот од затворот „Идризово“ во болница, пренесува А1Он.

Грабнувањето кое се случило во текот на ноќта, при спровод на затвореникот со висок безбедносен ризик од затворот до болница. Затворската полиција била пресретната од неколку вооружени лица, комбето со кое се транспортирал затвореникот било застанато, имало пукање, полицаец е ранет во бешиката. Затвореникот бил изваден и заедно со вооружените лица се дал во бегство.

Акцијата за бегство била планирана. На тоа укажува фактот што вооружените лица точно знаеле кога ранетиот затвореник ќе биде спроведен во болница, го знаеле возилото, а иако не потврдено, веројатно имале и дополнителни информации како што се бројот на полицајци кои ќе го носат затвореникот на лекување и трасата на движење. Затвореникот неофицијално, сам си нанел рана, поради која барал лекување. Непознато и нејасно е дали била повикана Брза помош или тој директно бил транспортиран.