„Роѓенданска“ – нова музичка оставштина од Балашевиќ


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓По една година и два месеци од смртта на музичката легенда Ѓорѓе Балашевиќ, неговите верни обожаватели беа израдувани од новата песна, музичка оставштина на легендарниот кантавтор, која беше објавена на интернет.

Песната е објавена на 63-тиот роденден на Оливера Балашевиќ бидејќи е посветена на неа. Токму поради тоа е насловена „Роѓенданска“.