Ретроспектива на музичарите со најпродавани албуми во светот од 1969 до 2019


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Факт е дека податоците се богатство со непроценлива вредност. Во овој случај, тие не потсетуваат како се менувал врвот на топ листата со музичари со најпродавани албуми во историјата на музиката од 1969 година до денес.

Истовремено, тажно е да се види како со енормниот раст на продажба на музички албуми од ’90-те години наваму, се случува неверојатен пад во квалитетот на музиката која се нуди (забележете кои и какви имиња и музички величини доминирале на крајот од 20. век и кои ја преземаат доминацијата во овие две децении од 21. век).