Рекламата за Адидас направена од еден студент е тоа што се бара од маркетингот

26-годишниот стдент по режија, Германецот Јуџин Мерхер, е режисерски потписник на рекламата за Адидас со која на професионалците од оваа област им покажа како се прави тоа.

Во импресивното видео, Јуџин ја раскажува приказната за бивш тркач маратонец чие тело и дух чмаат во домашни пензионерски услови, додека еден ден не пронајде еден стар пар Адидас патики. Крајот на рекламата ќе ве натера да станете и да аплаудирате.