Реџепи од Алтернатива излегува од владејачкото мнозинство и станува независен пратеник


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Собранискиот претставник од Алтернатива, дел од владејачкото мнозинство, Скендер Реџепи станува независен пратеник.

Реџепи до претседателот на Собранието Талат Џафери доставил известување во кое се вели дека тој од сега натаму ќе дејствува како независен пратеник.

Пред само еден месец Реџепи во телевизиско гостување рече дека воопшто не е задоволен од сработеното на нивните министри и воопшто неговата партија Алтернатива во првите 100 дена од новата влада.