Путин ги гледа! Снимка од рускиот ТУ-154 како ја надлетува Белата куќа во Вашингтон


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Телевизијата RT објави видео снимка од надлетувањето на руски воен авион Ту-154 над Белата куќа и другите резиденции на претседателот на САД.

Претходно медиумите соопштија дека рускиот авион ги надлетал Капитол, Пентагон, Белата куќа и други резиденции на претседателот на САД, како и владиниот бункер во близина на Вашингтон.

Притоа се истакнуваше дека летот е договорен со американската страна во рамките на Договорот за отворено небо. Од Белата куќа изјавија дека таквиот лет бил рутина.