Потврдено: Netflixја купува Next Games за 65 милиони евра


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


„Netflix“ одлучи да ја купи финската компанија Next Games, која веќе има напревено игра базирана на една од најпопуларните серии од оваа платформа, „Stranger Things“.

Така, компанијата продолжува да ги проширува своите хоризонти во светот на видео игрите и сака што поскоро да остави свој белег во таа област.

Купувањето ќе биде завршено до летото 2022 година, потврди „Netflix“.