Вебкафе

Поставен нов светски рекорд во издржување во „штица“ положба (снимка)

62-годишниот бивш американски маринец Џорџ Худ постави нов светски рекорд во издржување во положба „штица“ (попознато како „plank“) од 8 часа,15 минути и 15 секунди.

Худ во Чикаго постави официјален светски рекорд во најдолгото абдоминално издржување во машка конкуренција. Поранешниот маринец во ваква позиција минал 8 часа, 15 минути и 15 секунди.

Со овој рекорд тој го намина претходното остварување на Мао Вејдонг кој во истата позиција на издржување бил 8 часа и една минута.

Џорџ Худ изјавил дека при подготвувањето за овој потфат тој минал 2100 часа во издржување.

Американскиот маринец и покрај големиот напор при постигнување на рекордот веднаш по него за да докаже дека се чувствува одлично пред сите направил уште 75 склека.

Advertisements
To Top