Славни

Последниот новогодишен дочек на Тито – еве како ја дочека годината во која почина

Иако веќе стар и болен, доживотниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито, на 31 декември, 1979 година, се појавил на организираниот дочек на новата 1980 година во хотелот „Парк“ во Нови Сад.

Дека Тито тогаш бил болен и немоќен, докажува и снимката од прославата, на која не станувал од столот.

Неговите пријатели му честитале со зборовите „среќна нова година“ и му посакале сè најдобро. Погледнете како Тито ја дочека годината во која почина.

To Top