После фустани од јоргани и перници – нов „моден“ тренд на интернет


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓После модниот тренд со импровизирани фустани од јоргани и перници, сега на интернет се појави нов моден предизвик – изработка на фустани и облека од хартиени ќеси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Лилия Ермак (@lilyermak) on

Како и со претходниот предизвик со перници, треба да го искористите она што може да се најде дома и да се обидете да се покриете барем делумно.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiffany (@t_mcn80) on

Предизвикот со перници бараше носење појас, но со кесите за на пазар тоа не е потребно. Во овој предизвик се користат пластични и хартиени кеси, што се претворени доста добро во форма на кратки фустани или долги празнични, доколку се комбинирани повеќе кеси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Crawford (@jencstyle) on

Некои се снајдоа и ги користат рачките како прерамки, додека други едноставно ја завиткаа торбата околу голото тело.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Orainda’s Bridal Boutique (@oraindasbridal) on

Откако започна трендот, започнаа објавите на Инстаграм, па многу луѓе пребаруваат во своите домови за да го пронајдат вистински материјал.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marilyn (@marilyn_crossfit) on

„Како ви се допаѓа мојот фустан? Колекцијата пролет / лето 2020 година“, напиша една жена.

Некои креации дури се изработени доволно добро за да бидат искористени за прошетка надвор, па можеби некој ќе се реши да го преземе овој предизвик кога ќе престанат мерките за изолација.