Поради порака напишана на сметката, овој ГОСТИН добил доживотна забрана…


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Ресторан во Тексас трајно го забранил престојот на гостин кој на келнерот му оставил расистичка порака на сметката на која пишувало „не им даваме бакшиш на терористите“, пренесува Индепендент.

Поради расистички навреди, Калил Кавил, келнер од Салтграс Стек Хаус во Одеса, го изнесе искуството од примањето на расистичка порака на својот профил на Фејсбук.

„Не знаев што да мислам и што би рекол, само ми стана мачно. Оваа порака ја делам со јавноста бидејќи сакам луѓето да сфатат дека овој расизам и омраза и натаму постојат“, напиша Кавил.