Поради оваа финта од Google Maps никогаш повеќе нема да платите казна за паркирање


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓Google лансираше нова надоградба на Google Maps која ќе ви помогне да ги избегнувате казните за паркирање.

Имено, новата надоградба ви овозможува да го обележите својот автомобил, откако ќе се вклучи тајмерот кој одбројува колку време имате до истекот на паркингот. Кога ви истекува времето за паркирање, апликацијата ќе ве предупреди за тоа.

Засега истата е достапна само на уредите со Android оперативен систем, а до крајот на годината ќе биде достапна и за другите оперативни системи.