Поради финансиски проблеми се продава култното списание Rolling Stone


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


50-годишен магазин за музика и популарна култура, Rolling Stone, оди на продажба, објави основачот на магазинот, Џен Венер.

Во интервју за New Y0rk Times, Венер изјави дека тој и неговиот син Гас го продаваат Rolling Stone, но и дека се надеваат оти ќе останат во тимот.

Венер го основа списанието во ноември 1967., додека бил „хипик“. Тоа изврши големо влијание врз пишувањето за музиката, но сега е во тешка положба, главно поради општата ситуација околу продажбата на печатените медиуми, но и поради своето известување.

Имено, репутацијата на магазинот наеднаш опадна пред три години, кога мораа да повлечат текст за измислено групно силување на Универзитетот на Вирџинија, оти новинарите не го провериле изворот и информацијата, поради што заработија и три тужби.