Полските ултраси од Лехија ќе маршираат по кеј од Центар до Лисиче


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Полските ултраси од Лехија Гдањск неорганизирано сами се решија да дојат во Скопје за утрешниот натпревар против Академија Пандев.

Тие пред мечот закажаа загревање во кое по кеј од центар ќе маршираат до Ново Лисиче. Ова ќе биде сериозен проблем за македонската полиција затоа што денес исто така ќе треба да обезбедуваат пред Собранието каде што е закажана седница за францускиот предлог.

Се очекуваат околу 250 полски навивачите и собирот ќе им биде во „Ајриш Паб“ и оттаму ќе маршираат до Ново Лисиче.