Погледнете како се руши и распаѓа глечер со големина на Менхетен (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Снимката која ја направија Адам ЛеВинтер и Џеф Орловски, а која е дел од наградуваниот документарец Chasing Ice, прикажува сцена која никому претходно не му успеало да ја улови на камера.

Огромно парче глечер на западниот дел од Гренланд се распадна пред камерата која ја постави Џеф. Тој разговараше на телефон кога слушна некакво потпукнување долу, во фокусот на камерата, после што ја посведичи импозантната глетка. Големината на парчето кое се сруши се споредува со големината на Менхетен.