Погледнете како Арсен Дедиќ и Чолиќ ја создаваа една од најубавите екс-ју балади


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Познат е фактот дека Арсен Дедиќ неретко пишуваше песни и компонираше музика за други изведувачи. Меѓу нив се вбројува и Здравко Чолиќ за кого Дедиќ го создаде еден од најголемите хитови на Чола, песната „Загрли ме“.

Баладата која ја слушаме повеќе од 40 години прв пат беше објавена на албумот од Чолиќ „Ako priđeš bliže“, а направена е во домашна атмосфера каде Дедиќ и Чолиќ заедно ја создаваа – Арсен на клавир, Здравко на гитара.

Иако е компонирана во далечната 1977 година, обожавателите на Чолиќ и денес ја слушаат и важи за еден од неговите најголеми хитови. Доживеа и голем број преработки.