Патување до крајот на времето: Еве што ќе се случува со Земјата и вселената во следните трилиони години

Според сознанијата на актуелната модерна (современа) наука, судбината на планетата Земја и вселената во целост се движи во оваа насока. Оттука, следува заклучокот дека го живееме најубавото време и совршениот момент на универзумот, пред тој да почне да се „гаси“.