Падна Александар Македонски!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Откако владата одлучи дека автопатот ќе се вика „Пријателство“ започнаа да се отстрануваат таблите каде што пишува „Александар Македонски“.

Деветнаесет сообраќајни табли со сегашното име на автопатот „Александар Македонски“ ќе бидат заменети со табли со новото име „Пријателство“, откако со објавувањето во ЈП „Службен весник“ стапи во сила владината одлука за преименување на автопатот на Коридорот 10 и на аеродромот во Скопје.