Овој дел од женското тело старее побрзо од остатокот на телото


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Тоа го воочиле научниците од Универзитетот Калифорнија во Лос Ангелес, кои укажале дека биолошкиот часовник е виновник за прераното старење на градите, затоа што работи нерамномерно.

Исто така, стручњаците наведуваат дека тој во детството работи најбрзо, додека во дваесетите години забавува.

Инаку, научниците следеле повеќе од 350 маркери и промените на нив во текот на неколку години и дошле до заклучок дека градите во просек стареат побрзо и до две години во однос на остатокот од телото.

Експертите укажуваат дека истражувањето би можело да биде основа за натамошни испитувања со цел да се открие зошто е ризикот од рак на дојки се поголем со зголемувањето на бројот на годините.