Оваа држава дава 5.000 долари на секој што ќе земе сопруга од кај нив


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Малата земја од северот на Европа, позната по своите вулкани и дива природа, повторно е во центарот на вниманието на светските медиуми.

Владата на Исланд планира да ја зголеми својата популација, бидејќи во последните неколку години е во постојан пад.

За проблемот да биде уште поголем, женската популација е постојано во пораст, и од година во година се зголемува бројот на жени кои не можат да пронајдат партнер.

Според неофицијални информации, исландската влада овој проблем одлучи да го реши на доста интересен начин. Имено, со почетокот на наредната година, владата ќе подари 5,000 долари на сите оние кои се подготвени да се оженат со жена од Исланд.