Ова е најдобрата игра за Плејстејшн од неговото настанување


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Driver и неговото продолжение Driver 2 се најдобрите игри за Плејстешн, одлучиле во анкета посетителите на порталот Ранкер.

За легендарната конзола која се појави во Јапонија пред повеќе од 20 години произведени се 5103 игри, пишува TheLadBible.

Играта ја е издадена од GT Interactive Software, а се појавува на 25 јуни 1999 година.


Секако, денес изгледа поприлично застарена, но во своето време беше врв на адреналинското доживување.

Позади оваа игра на листата се најдоја Дигимон 2003, Поп анд Мјузик, серијалот Екстрим и други.

Кога е во прашање најдобра игра секој има свој фаворит, но многумина се разочарани од изборот поради изоставањето на некои игри.