Вебкафе

Ова џуџе беше продадено за рекордни 3.000 долари

Украсното џуџе за во двор, кое го има изработено бившиот германски канцелар Хелмут Шмит на аукција е продаденио за рекордни 3.000 евра.

На јавно наддавање порцеланскот џуџе , кое го обоил политичарот за хуманитарна акција во 1986 достигна рекордна цена. Тогаш, пријатели на станар во домот за стари лица во Хамбург ги повикаа познатите во Германија за да ги обојат џуџињата, кои потоа бeа продадени, а средствата употребени за реновирање на домот.

Хелмут Шмит

Сега истото џуџе, обоено во хуманиотарната акција од поранешниот канцелар, достигна цена од 3 000 евра , како и дополнителни 800 евра што требало да ги плати купувачкот, чие име не е познато.

Хелмут Шмит беше канцелар на Германија од 1974 до 1982 година.

To Top