Отпаднала врата од авион при слетување во Абуџа


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Отпаднала врата од нигерискиот авион одма после слетувањето во Абуџа. Тоа предизвикало паника меѓу патниците, пишува Би-Би-Си.

Авионот бил на пистата кога вратата се отворила. А управата на компанијата го обвинува еден патник, тврдејќи дека намерно ја отворил вратата. Меѓутоа сведоците го изјавуваат спротивното.

„Никој не ја допираше вратата, таа во текот на летот се ресеше, и делуваше дека не е доволно прицврстена. Кога слетавме се слушна мала експлозија и сите бевме уплашени“, истакнува еден од патниците.

Тој наведува дека од кабината барале патниците да не фотографираат ниту да снимаат, и тврделе дека некој од патниците намерно ја отворил вратата. Во ицидентот не бил повреден.