Епската борба помеѓу кралска кобра и питон заврши како никој што не очекуваше!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Епската борба помеѓу кралската кобра и мрежестиот питон заврши кобно за двете змии, што се гледа на фотографијата која ги преплави социјалните мрежи.

Кралската кобра успеа да го отруе мрежестиот питон, а покасно двете змии се пронајдени мртви.

Борбата била негде во југоисточна Азија, каде што двете змии живеат. Идентитетот на фотографот засега останува непознат, но судеќи според интересот за фотографијата која е објавена на Фејсбук тешко дека ќе остане анонимен.

Секако, некои на интернет се доведоа во прашање за автентичноста на фотографијата, но ако се верува на експертите, фотографијата не е лажирана.