ФОТО: Погледнете ја внатрешноста на Apple Park кој вреди 5 милијарди долари


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Вработените на гигантската компанија се селат во новото седиште кое вреди 5 милијарди долари.

Се работи за кампус кој е наречен Apple Park, а вработените на Инстаграм ги споделија првите фотографии од внатрешноста на овој импозантен објект. Кампусот се протега на површина од 708.200 метри квадратни. А во него има место за 12.000 вработени. Влезот во овој „прстен“ е дозволен за вработени на компанијата и специјално повикани гости.

A post shared by WOWA WEST (@wowa_west) on

Одушевени вработените во компанијата на Инстаграм ги споделија првите фотографии од внатрешноста на објектот и нивното ново работно опкружување.

A post shared by eugene (@eugandeug) on

Соларниот кров од 17 мегавати ќе биде еден од најголемите на светот, а зградата ќе има и природна вентилација.

A post shared by xante (@xante78) on