Живот

Оргазмите се спас за вашето здравје: Со негова помош ќе ја победите и најопасната болест!

Студијата која неодамна е спроведена откри дека мажите кои во просек ејакулираат барем 21 пар месечно, имаат дури 22% помали шанси за развој на карцином на простатата, а кој е вотр најчест облик на карцином меѓу машката популација.

Освен што е ова одлична вест за сите мажи, ова е секогаш добредојдена мотивација за секојдневно уживање во омилената физичка активност.

Од минатото е познато дека оргазмите се заслужни за многу здравствени благодети, помеѓу останатото да го подобрат сонот и позитивно да влијаат на кардиоваскуларниот систем, а некои истражувања на пример покажаа дека оргазмот кај жената превентивно влијае на појавата на ракот на дојката.

Ова последно истражување е само дополнителна мотивација да се впуштите во секс партија секогаш кога имате шанса, и за вашето и за негово добро.

Advertisements
To Top