Од прва изгледа како лесна задача, но точниот одговор „ги запали“ социјалните мрежи


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Една математичка задача, чиј точен одговор предизвика полемика ширум светот на друштвените мрежи, деновиве го запали интернетот со својата актуелност.

Математичкиот проблем изгледа едноставно: Кое е решението на задачата 6÷2(1+2)=?

Погледнете го решението.