Од недела часовникот ќе се помести за еден час поназад: Започнува зимското сметање на времето…

Од недела 28. октомври во 3 часот изутрина завршува летното сметање на времето и стартува зимското, така што часовникот ќе се помести за еден час назад, па од 3 часот во недела ќе биде 2 часот, информираат од Бирото за метеорологија.

Одлуката за денот и моментот на завршување на летното сметање на времето во 208. година е објавена во Службен весник.