Од 1 до 91 година – сите трансформации на кралицата Елизабета II (видео)


Меси против Левандовски -11 ден ↓↓↓Елизабета II (англ. Elizabeth II) цело име: Елизабета Александра Мери Виндзор (р. 21 април 1926) — кралица на шеснаесет независни држави и нивни прекуморски територии здружени во сојузот наречен Комонвелт. Според Вестминстерскиот статут од 1931 год., таа ги носи круната и владетелската титула на секоја од тие држави посебно и подеднакво; сепак таа е жител и најдиректно вклучена во Велика Британија, нејзиното најстаро кралство, во кое нејзините предци владееле повеќе од 1000 години. На кралскиот трон стапи со крунисувањето во 1952 год.

Еве и едно по-инстант ретроспективно видео.