Објавен списокот со примања на вработените во владиниот кабинет – еве кој зема највисока плата од советниците на Заев


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Заради поголема транспарентност пред јавноста, Владата предводена од актуелниот премиер Зоран Заев го објави списокот на вработени лица во премиерскиот кабинет. Па според овој список, најплатен е поранешниот разузнавач Зоран Верушевски, кој како советник за национална безбедност добива 74.618 денари. Останатите добиваат 55.268 денари.

Меѓу вработените највисока плата има поранешниот разузнавач Зоран Верушевски, кој сега на позицијата советник за национална безбедност заработува 74.618 денари. Неговите колеги во Владата добиваат плата од 55.268 денари. На листата со објавени платите на 23 вработени.

Меѓу надворешни соработници кои ги има четворица, најплатена е Нина Фити-Неделковска, која пак е ќерка на професорот и академик Таки Фити, има нето приход од 50.000 денари.