Обезбеден кворум за работа на Комисијата за мандатно-имунитетни прашања


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Комисијата за мандатно имунтитетни и деловнички прашања во Собранието е на готовс. Велат дека имаат обезбедено кворум, при евентуално барање од Судот, за симнување на иминутет на пратениците ако добијат барање за притвор од Јавното обвинителство.

Според процедурата, барањето треба да стигне до претседателот на Собранието, а тој да го препрати до претседателот на комисијата којшто треба да ја свика комисијата.

Според информациите во Собранието се водат консултации околу евентуалното постапување, бидејќи претседателот на Собранието, е на службен пат.