Екстра

Новата „играчка“ од милијардерот Мељниченко тежи 450 милиони долари

Огромна јахта вредна 450 милиони долари вплови во бродоградилиштето Нобискруг во Германија, за да биде испорачана на новиот сопственик, рускиот милијардер Андреј Мелјнинченкo.

Луксузната јахта е долга 142 метри, има три јарболи високи по 90 метри и е на осум ката. Поседува и соба за набљудување на подводниот свет. Може да прими 20 гости и екипаж од 54 члена.

To Top