Нов редовен состанок на Комисијата за заразни болести – дали ќе има дополнителни рестриктивни мерки?

Комисијата за заразни болести денеска ќе одржи редовен состанок. На овој состанок ќе се дискутира за актуелната состојба со коронавирусот.

По завршувањето на состанокот на Комисијата за заразни болести ќе се знае дали до Владата ќе бидат препорачани построги мерки, односно викенд-карантин.

Инаку, според здравствените власти државата моментално се наоѓа во третиот бран од коронавирус, а пикот веќе од следните недели ќе започне да се намалува.

Министерството за здравство вчера информираше дека согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.897 тестирања, а регистрирани се 1.264 нови случаи на КОВИД-19 во: