Навидум мал, но со мотор од кој „рика“ адреналинско задоволство


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Малиот Мини автомобил од 1962 година, во својата стандардна варијанта е доста забавно автомобилче, но кога ќе го засилите со „накит“ од Хонда, на среќните моменти им нема крај.

Токму таков уникат е составен во Калифорнија и се продава на eBay. К20 моторот со 220 коњски сили и 206 Nm завртен момент беше вграден во задниот дел од Мини убавецот. Сиот останат вишок материјал беше отстарнет, па ионака скромната маса беше минимизирана.

Дигиталниот брзиномер и Sparco управувачот го збогатуваат впечатокот, а заштитниот кафез е вграден од сосема оправдани причини.

Единствен проблем може да биде цената, која во само неколку дена скокна од иницијални 0,99 на повеќе од 17.000 американски долари.