Научниците откриваат зошто е толку голема улогата на сексот во врската

Постои научно објаснување зошто се заљубуваме во некого и зошто остануваме со него одреден период. Заљубувањето е убаво, но и комплицирано.

Пеперутките во стомак и и некои слични појави ни укажуваат на тоа колку таа личност ни е важна. Сепак постои научно докажување во кого ќе се заљубиме и зошто врските траат подолго.

Тие ни откриваат две тајни

Љубовта е одлична работа, а се забележува и преку физички промени. Некогаш се работи за љубов, со личност која има спротивен карактер. Тоа е така поради човековата природа која не привлекува на спротивности. Пример, ако сте сериозни, сакате да бидете во врска со некој кој ќе ве насмее. Сето се сведува на рамнотежа, па побрзо ќе се заљубиме во некој кој е различен отколку сличен на нас.

Сексот исто така има многу важна улога во врската. Некогаш се работи за оној кој трае само една ноќ, а некогаш во фокусот е секс кој се применува во долгорочна врска. Сексот ги зближува луѓето кои инаку сакаат само додатно да ја зголемат нивната љубов. Сексот за една ноќ можеби е забавен, но вистинската поврзаност настанува само во долгите врски кога паровите се емотивно компатибилни.